تشخیص سرطان دهانه رحم

تشخیص سرطان دهانه رحم

آیا ممکن است که خانم ها در زمان بارداری سرطان رحم بگیرند؟

آیا سرطان رحم یا دهانه رحم کشنده است؟

خانم ها چگونه می توانند پی ببرند که بیماری سرطان رحم دارند؟

در این مقاله سعی شده است که به توضیح مفصل پیرامون تشخیص سرطان دهانه رحم پرداخته شود، جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه بهتر است که این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید. پس با ما همراه شوید…

سرطان رحم گونه ای از سرطان های خبیثی است که در دهانه ای رحم رخ می دهد و فورا شروع به انتشار می کند و سلول های سالم را بیمار می کند. چون در رحم رخ می دهد از خود علائمی را نشان نمی دهد، اما در صورت تشدید، خونریزی واژینال، درد لگنی، درد در حین رابطه جنسی از نشانه های این بیماری می باشد، که از خود نمایان می کند.

عوامل تنش زا برای این بیمار ی شامل:

  • استعمال بیش از حد دخانیات و قلیون
  • داشتن شرکای جنسی متعدد
  • ضعف سیستم ایمنی بدن
  • مصرف بی رویه قرص ضد بارداری خوراکی
  • داشتن رابطه جنسی از سن پایین
  • و…

تشخیص سرطان دهانه رحم

آیا سرطان واژن با حاملگی رخ می دهد؟

میزان بروز سرطان تهاجمی واژن در همراهی  با حاملگی 2/1 مورد در هر 10000 مورد است. باید در اولین ویزیت پره ناتال در همه ی  بیماران حامله پاپ اسمیر انجام شود و از هرگونه ضایعه ی مشکوک آشکار بیوپسی به عمل آید. اگر نتایج پاپ اسمیر از نظر سلول های بدخیم مثبت باشند و نتوان  سرطان تهاجمی را با کولپوسکوپی و بیوپسی تشخیص داد، ممکن است انجام  کونیزاسیون تشخیصی ضروری باشد.

کونیزاسیون در سه ماهه اول حاملگی با میزان 33 درصدی سقط و همچنین با عوارض هموراژیک و عفونی همراه است. چون کونیزاسیون، مادر و جنین را در معرض خطر عوارض قرار می دهد، این کار فقط باید قبل از سه ماهه دوم و تنها در بیمارانی که یافته های کولپوسکوپیک آنان موید سرطان هستند.

اما در هر حال مراجعه به یک متخصص زنان و زایمان حاذق بهترین راه حل برای تشخیص سرطان در دهانه رحم می باشد.

علائم سرطان واژن چگونه ظاهر می شود؟

خونریزی و ترشحات واژینال بدون درد، شایع ترین علائم سرطان واژن می باشد، اما در صورت پیشرفته بودن تومور در رحم بیماری ممکن است احتباس ادرار، اسپاسم مثانه، هماتوری و تکرر ادرار رخ دهد.

تومورهایی که در دیواره ی  خلفی واژن بروز می کنند، ممکن است سبب پیدایش علائم رکتال مانند زور پیچ، یبوست و یا وجود خود در مدفوع گردد.

بهترین راه برای تشخیص سرطان واژن در حاملگی کدام روش است؟

غربالگری روتین همه ی بیماران از نظر  سرطان واژن اقدام مناسبی نیست. در زنانی که دارای سابقه ابتلا به نئوپلاسم سرویکس یا ولو هستند، تست پاپ اسمیر بخش مهمی از پیگیری روتین بیمار در هر جلسه ی ویزیت پزشکی محسوب می شود، چون این بیماران در تمام طول عمر در معرض افزایش خطر ابتلا به سرطان واژن قرار دارند. توصیه شده است که بعد ازتکمیل مراقبت های مربوط به سرطان سرویکس یا ولو نظارت با پاپ اسمیر از نظر سرطان واژن به طور سالانه انجام می شود. در زنانی که به دلیل بیماری های خوش خیم تحت هیسترکتومی هستند، انجام پاپ اسمیر ضروری نمی باشد.

در مراحل ابتدایی ضایعات سلول سنگفرشی تشخیص اغلب باتوجه به نتیجه غیر طبیعی پاپ اسمیر مطرح می شود؛ با وجود این این گفته در مورد آدنوکارسینوم های سلول های روشن صدق نمی کند. چون ویژگی این بدخیمی ها رشد زیر مخاطی است.

 جهت دریافت مشاوره از دکتر مظفری کرمانی متخصص زنان در غرب تهران می توانید با شماره ۴۴۴۸۴۶۶۳ – ۴۴۶۰۸۱۰۱ تماس حاصل نمایید. اینستاگرام

اگر سرطان واژن دیر درمان گردد، عوارضی را ایجاد می کند؟

نزدیک بودن بیماری به رکتوم، مثانه و پیشابراه منجر به بروز عوارض عمده ای  با شیوع 15- 10 درصد هم در موارد جراحی و هم در موارد پرتودرمانی می شود. در تومورهای بزرگ خطر بروز فیستول مثانه یا روده چشمگیر است. سیستیت و پروکتیت ناشی از اشعه و نیز تنگی ها و زخم های رکتوم، شایع هستند. نکروز رادیاسیونی واژن گاهی اوقات رخ می دهد، درمان این عارضه منجر به فیستول می شود.

طول عمر بیماران مبتلا به سرطان واژن  بسته به نوع سرطانی و محیط ابتلا به سرطان می باشد. در برخی از بیماران سرطانی طول عمر بین 5 تا 74 سال می باشد و اکثر عودها در لگن صورت پذیر است. در گره های لنفاوی بزرگ منطقه ای و یا از تومورهای بزرگ مرکزی نیز ناشی خواهد شد.

سایر مقالات بهترین متخصص زنان در تهران :

کیست رحم

افتادگی رحمی

چسبندگی رحم

پاسخ

چهار + یازده =

Call Now Buttonتماس با ما